De nieuwe sluitsysteemverpakkingen

Naar de animatie

Een gesprek met Ingo Küpper, productmanager bij CES, over de achtergronden en praktische voordelen van de nieuwe sluitsysteemverpakkingen van CES.

Wat was de aanleiding om een nieuw verpakkingsconcept te ontwikkelen?

Ingo Küpper: Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van ons product- en serviceportfolio. Het is onze ambitie om alle processen in de supply chain maximaal af te stemmen op de behoeften van de klant - van orderverwerking tot productie en van levering tot montage. Het beste voorbeeld is ons snelleveringsprogramma, dat het werk van opdrachtgevers en installateurs aanzienlijk eenvoudiger maakt en waar voortdurend veel vraag naar is. Het was dan ook niet meer dan logisch om ook de volgende stappen uit het proces bij het optimaliseringstraject te betrekken. We waren ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn om de planning, de ontvangstcontrole, het installeren van de sluitsystemen en het toewijzen van sleutels aan de gebruikers te stroomlijnen en te verbeteren. Om zo in het hele proces tijd en geld te besparen. Met het maatwerk-verpakkingsconcept hebben we naar ons idee een overtuigende oplossing ontwikkeld.

Welke obstakels moesten er genomen worden voordat de nieuwe verpakking klaar was?

De grootste uitdaging was om een uniform verpakkingsconcept te maken, terwijl ieder sluitsysteem juist uniek is qua type, complexiteit en omvang.

Hoe moet een optimaal verpakkingsconcept er volgens u uitzien?

Onze oplossing gaat uit van een modulair bouwsysteem van afzonderlijke trays waarin iedere sluitcilinder en iedere sleutel een eigen plaats heeft. Deze trays zijn handzaam en stapelbaar. Met de trays kan ieder sluitsysteem, afhankelijk van het type en de omvang, flexibel worden samengesteld. Om een veilig transport te kunnen garanderen, zijn de kartonnen dozen in drie maten beschikbaar die naar behoefte en omvang van het sluitsysteem gecombineerd kunnen worden. Door de combinatie van neopor-trays en kartonnen dozen zijn de producten goed beschermd. Bovendien zijn deze materialen bestand tegen elk weertype. Verder kan deze verpakking gerecycled worden in de reguliere afvalverwerkingssystemen.
Vanwege de ingewikkelde samenstelling en de vele varianten hebben we wel een nieuw computerprogramma moeten ontwikkelen. Dit programma loopt alle posities van het sluitplan na en bepaalt dan de optimale combinatie van verpakkingseenheden. Op basis van het type sluitsysteem en de verschillende montagestappen worden alle sluitcilinders en sleutels op volgorde van het sluitplan in de betreffende trays gelegd. Het programma genereert een paklijst, zodat de ontvangstcontrole van de materialen veel eenvoudiger wordt en de sluitcilinders snel en overzichtelijk in de verpakking klaar liggen voor de montage.

Wat zijn volgens u de grootste voordelen voor de vakhandel?

Het is heel handig dat de sleutels en de cilinders in aparte trays worden aangeleverd. Als er een sluitsysteem geïnstalleerd moet worden, blijven de individuele sleutels en de groepssleutels die niet nodig zijn, veilig bij de leverancier of worden al aan de eindgebruiker overhandigd, zodat hij al kan beginnen met het uitgeven van de sleutels aan medewerkers of huurders. Dat bespaart tijd en geld in het hele proces.

Hoe zijn de eerste reacties van de klanten uit de proefprojecten?

De leveranciers die meegedaan hebben aan de proefprojecten beoordelen het verpakkingsconcept als logisch, ingenieus en hoogwaardig. Ze vinden het vooral heel positief dat wij ons stelselmatig bezighouden met het optimaliseren van de klantprocessen. Gezien de eerste reacties hebben wij er alle vertrouwen in dat deze nieuwe en unieke sluitsysteemverpakking goed ontvangen zal worden door de branche.

Hoe gaat het nu verder?

Sinds het begin van dit jaar zijn we bezig met de proefperiode met een aantal geselecteerde klanten die de nieuwe verpakkingen krijgen. Dat geeft ons de mogelijkheid om de verpakkingen binnen een gecontroleerd kader in de praktijk te testen. Naar aanleiding daarvan hebben we ons computerprogramma verder aangepast en nog beter afgestemd op de wensen van de klanten. Vanaf najaar 2017 worden alle sluitsysteembenodigdheden in de nieuwe verpakkingen geleverd.

Productinformatie

PDF
Brochure
PDF | 0.13 MB