Het beste van twee werelden – CEStronics V-NET

Met de V-NET-functie brengt CEStronics de voordelen van online- en offline-sluitsystemen samen: centraal gestuurde administratie zonder omslachtige infrastructuur.

Succesvolle première voor V-NET: op de Security-vakbeurs in Essen heeft CEStronics, de specialist voor elektronische en mechatronische veiligheidssystemen het doek voor de volgende productgeneratie geopend. Met het „virtuele netwerk“ V-NET maakt CEStronics ultramoderne, gebruiksvriendelijke toegangscontrole mogelijk zonder complexe infrastructuur of ingewikkelde programmering van de deuren. Een echte aanwinst op het vlak van comfort, veiligheid en tijd – zeker bij de eisen die vandaag de dag aan sluitoplossingen op grote bedrijfsoppervlakten worden gesteld.

Minimale moeite, maximale mogelijkheden

V-NET breidt de OMEGA FLEX systeemoplossingen van CEStronics op innovatieve wijze uit. Bij de bekende offline-systemen worden de toegangsrechten rechtstreeks in de apparaten opgeslagen en worden wijzigingen telkens manueel uitgevoerd. Met V-NET echter verstuurt de sleutel zelf alle aparte tijd- en persoonsgebonden toegangsrechten. Een voorgedefinieerde geldigheidsduur en aflooptijd verhogen de flexibiliteit van het systeem en tegelijk de veiligheid in geval van sleutelverlies. Snel, eenvoudig en handig in gebruik: als u de sleutel tegen de front desk van het schrijf-leestoestel houdt, worden de rechten voor alle gewenste deuren op de V-NET sleutel (e-sleutel, pasje of sleutelhanger) geprogrammeerd. De bediening van de gebruiksvriendelijke software is bovendien zonder IT-voorkennis mogelijk.

Zo kunnen receptiemedewerkers de toegangsrechten voor bezoekers of monteurs meteen op de pasjes programmeren. Bij de deur verzendt de geïndividualiseerde sleutel alle toegangsinformatie naar het apparaat – de OMEGA FLEX sluitcilinders lezen de gegevens op een veilige en betrouwbare manier in en bieden meteen toegang tot de vrijgegeven deuren. Als er geen toegangsrecht is of de geldigheid van de sleutel verstreken is, blijft de deur op slot.

Veiligheid in alle omstandigheden

V-NET treedt bij verlies of diefstal van een sleutel altijd meteen in actie. Zelf uitgereikte vervangsleutels maken verloren sluitmedia meteen onbruikbaar zodra ze één keer door het apparaat worden gelezen. Met eenvoudige middelen kunnen ook blokkeersleutels worden aangemaakt die de betrokken deuren snel en ongecompliceerd kunnen omprogrammeren en op die manier beveiligen. Optionele validatieterminals zorgen door de uitvoering van een automatische geldigheidscontrole voor bijkomende veiligheid.

De firma CEStronics GmbH biedt de V-NET-functie aan voor alle sluitsystemen van de OMEGA FLEX serie met Mifare ID-systeem. Hierbij zijn alle OMEGA FLEX opties – online, offline en V-NET – individueel met elkaar combineerbaar, ook binnen hetzelfde apparaat. Een upgrade tot V-NET bij systemen met basisfunctie en de latere uitbreiding van V-NET systemen voor gebruik in een draadloos netwerk zijn allebei mogelijk. Optimaal voorbereid op de toekomst: CEStronics heeft alle OMEGA FLEX apparaten NFC-compatibel gemaakt om later de bediening via een smartphone mogelijk te maken.