Nieuw verticaal WD keersleutelsysteem

De productgroep WD van CES verenigt hoge veiligheidsstandaards, bedieningscomfort en technische kopieerbeveiliging.

Veiligheid heeft veel dimensies: In de luxere utiliteitsbouw zijn inbraakbeveiliging evenals onvervalsbare en gebruiksvriendelijke sluitsystemen zeer gewild. Met de productgroep WD heeft de CES-groep uit Velbert, Duitsland, een verticaal keersleutelsysteem ontwikkeld dat in elk opzicht tegemoet komt aan de eisen die opdrachtgevers aan complexe HS- en GHS-sluitsystemen stellen. Het systeem is vanaf november 2014 leverbaar. 

"Verticale systemen worden door de gebruikers vaak als ergonomisch aangenamer ervaren dan horizontale systemen omdat de pols bij het sluiten niet te ver doordraait en het verticale insteken gewoonweg beter past bij de bekende sluithandeling", aldus Theo Piotrowski, productmanager bij CES.

Manipulatieveilig

"Behalve op een gebruikersvriendelijke ergonomie en het uiterlijk van de sleutels hebben onze productdesigners en ingenieurs bij de ontwikkeling ook de nadruk gelegd op uitstekende veiligheidskenmerken." Een paracentrisch cilinderprofiel waarbij de middelste as meerdere keren wordt doorsneden (en niet slechts wordt geraakt), garandeert al in de basisuitvoering een effectieve bescherming tegen manipulatiepogingen met lockpickgereedschappen.

Technische kopieerbeveiliging

Daarnaast legt CES ook de nadruk op de technische kopieerbeveiliging. De sleutels van het systeem WD beschikken niet alleen over holtes en permutatienokken maar ook over extra profielribben en groeven waarmee complexe functies gecreëerd kunnen worden. Het sleutelprofiel is dubbel terugwijkend en wordt in de cilinder actief afgetast. Gangbare vervalsingstechnieken zoals kopieerfrezen zijn hier kansloos.

Hoog sluitcomfort

Door de lange sleutelhals zijn de sluitsystemen onder meer geschikt voor veiligheidsbeslag met cilinderafdekking. Bovendien kunnen met de grote sleutelgreep ook grotere krachten worden overgebracht, hetgeen vooral comfortabel is bij moderne deuren met een hoge geluiddemping en voor personen met een beperkte handfunctie. Bovendien kunnen de mechanische sleutels indien gewenst eenvoudig met een elektronisch systeem van CES worden gecombineerd. Daarvan profiteren met name gebruikers die een betrouwbare combinatieoplossing van één leverancier willen. Trefwoord investeringszekerheid: De octrooibescherming geldt tot 2030. Afhankelijk van de uitvoering voldoet het systeem aan de eisen van de hoogste DIN en SKG®*** klassen.

Leverbaar vanaf november 2014

"Net als bij alle CES-producten willen wij met WD ook tegemoetkomen aan de vraag naar luxere beveiligingsoplossingen die nu al voldoen aan de nieuwste technische eisen van morgen", verklaart productmanager Wilbert Smits.

 

Productinformatie

PDF
Product systeem WD
PDF | 0.52 MB

Beeldbestanden met hoge resolutie

JPG
CES_Prersfoto_WD_cilinder-sleutel
JPG | 1.91 MB
JPG
CES_Persfoto_WD_sleutel
JPG | 1.79 MB
PNG
CES_Persfoto_WD_Opschrift
PNG | 0.18 MB