OMEGA FLEX - elektronisch sluitsysteem

Nieuw elektronisch sluitsysteem OMEGA FLEX van CEStronics - hoge flexibiliteit in gebruik - snelle, eenvoudige en kostenbesparenende montage

Op technisch vlak is de huidige stand van zaken bij de toegangscontrole in moderne kantoor- en overheidsgebouwen de volgende: mechatronische sluitcilinders op batterijen die via een computer comfortabel, makkelijk en snel kunnen worden geprogrammeerd. Met het volledig nieuw ontwikkelde mechatronische sluitsysteem OMEGA FLEX biedt de specialist voor mechatronische toegangsoplossingen CEStronics uit Velbert de hoogste standaard op het vlak van flexibele planningsmogelijkheden voor alle toepassingsgebieden, eisen voor bedrijfsruimten en van klanten. OMEGA FLEX cilinders zijn zowel geschikt als stand-alone-oplossing voor de mechatronische uitrusting van individuele deuren als voor complexe, via een centrale computer gestuurde, sluitsystemen met honderden deuren en duizenden gebruikers.

Eenvoudige modernisering

De mechatronische sluitcilinders werken op batterijen zodat aan de deur geen bedrading hoeft te worden aangebracht. Hierdoor is het systeem ook uiterst geschikt voor de modernisering van bestaande sluitsystemen. De bijzonder hoogwaardige en tegelijk ook energiezuinige elektronica in de te plaatsen buitenknop betekent bij de Omega Flex naast intelligentie ook een makkelijk vervangbare CR2-lithiumbatterij voor meer dan 40.000 sluitingen met een standby-levensduur van meer dan 4 jaar. Dankzij het gebruik van een intelligent koppelingsysteem kan de installatie duidelijk sneller en efficiënter gebeuren: de OMEGA FLEX cilinder wordt geplaatst, de schroef vastgedraaid, de elektronicamodule geplaatst en de knop vastgedraaid. Dat de nieuwe OMEGA FLEX cilinder maximale boor- en trekbeveiliging biedt, spreekt voor zich. Hij beantwoordt aan alle voorwaarden volgens SKG. Via het veilig in de cilinder geplaatste, processorgestuurde koppelingssyteem is het systeem tegen intelligente manipulatie door magnetische, kinetische of andere „spoorloze“ aanvallen beveiligd. Het kan pas na de succesvolle identificatie met de elektronicaknop en met het passende sluitmedium worden aangestuurd.

Flexibiliteit in de bouwvormen

OMEGA FLEX biedt cilindervarianten voor alle voorkomende deur- en inbouwsituaties. Naast dubbele knopcilinders zijn er ook halve cilinders beschikbaar, bijvoorbeeld voor sleutelschakelaars, kastsloten of onderhoudsvrije anti-paniekcilinders (met vaste tuimelaar positie) voor het gebruik aan deuren op vlucht- of reddingsroutes. Voor doorgangszones worden dubbele cilinders met leesinrichting aan beide zijden aangeboden. Dubbelzijdig lezende cilinders zorgen er bijv. in openbare gebouwen voor dat deuren niet door onbevoegden van binnenuit kunnen worden vergrendeld.Alle Omega Flex cilinders zijn verkrijgbaar in een trapsgewijze functie als NoTime-, Time- en NET-variant met geïntegreerde Time-functie. Indien gewenst, kan de registratie van gebeurtenissen in de fabriek worden uitgeschakeld.Het nieuwe, slanke design van de elektronicaknop met een diameter van amper 30 mm, is optisch erg modern en elegant en past ook bij smalsloten met de kleinste doornmaat (25 mm).Verschillende knopdesigns van de mechanische binnenknop maken een geïndividualiseerde vormgeving en daardoor ook een perfecte aanpassing aan het deurontwerp mogelijk.De gebruikte materialen zijn optisch en functioneel van bijzonder hoogwaardige kwaliteit en tegelijk ook extreem belastbaar, duurzaam en bestand tegen milieu-invloeden. Als optie zijn de cilinderknoppen ook leverbaar met een antibacteriële coating voor gebruik in de gezondheidszorg en anderzijds ook met een softtouch-laag voor aangenaam sluitcomfort.

Flexibiliteit bji de sluitmedia

Het gebruik van innovatieve RFID-technologieën maakt het gebruik van pasjes, tags en elektronische sleutels met gecombineerde mechanische sluitfunctie mogelijk. Naast Mifare Classic-transponders kan ook het als zeer veilig geldende DESFire EV1-systeem worden gebruikt. In de loop van het jaar zullen ook de Legic prime en Legic advant-toepassingen zowel offline als online in het OMEGA FLEX programma beschikbaar zijn. Bovendien is OMEGA FLEX NFC-compatibel en kan het ook via geschikte smartphones worden bediend.